fbpx

Rambo Amadeus uoči nastupa u Mikser Houseu: Dok god smo u stanju jedni druge nasmijati, dobro je

Crnogorski rock pjevač, multimedijalni umjetnik i tekstopisac Rambo Amadeus čest je gost Sarajeva, a 8. septembra dolazi u glavni grad BiH kako bi otvorio vrata "event spacea" sarajevskog Mikser Housea.

6rambo

"S obzirom na to da dolazim direktno iz Herceg Novog, s odmora, sigurno je da ću biti dobro raspoložen i odmoran. Publika može računati na dobru svirku i još bolje zezanje", rekao je Rambo.

Dodaje kako je sarajevska publika odlična jer voli da se provodi i veseli.

"Nema tu šta da se doda osim da otkako me dere kriza srednjih godina volim u prvim redovima da vidim lijepe i montirane žene koje mi podižu raspoloženje. Baš kao u pjesmi 'Holesterol i rokenrol'", rekao je. 

Filozofija Mikser Housea je, između ostalog, da nas samo ljubav, zajedništvo i pomirenje mogu spasiti, a Rambo kaže da je riječ o projektu koji dokazuje da je prostor bivše Jugoslavije jedinstven kulturni prostor zajedničkog senzibiliteta i kulturnih potreba. 

"Mislim da je i humor bitan, jer dok god smo u stanju jedni druge nasmijati, dobro je. Od Miksera očekujem njegovanje regionalnih programa i umjetnika i da rade na tome da jedni druge još više inspirišemo svojim radom", rekao je.

Mikserovci su uvjereni da će ova institucija biti snažan katalizator kulturnog i civilizacijskog dijaloga među mladim ljudima u regionu bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

"Na nacionalnim i etničkim podjelama insistiraju samo političari jer svoj opstanak na vlasti zasnivaju na podjelama. Tu su još i konfesionalne institucije kojima je prebrojavanje i podjela ljudi posao od davnina. Mislim da je narodu toga preko glave. Ljudi, prije svega, žele biti građani. Polazim od sebe, jer nikada nisam htio na svojim nejakim plećima nositi nikakvo nacionalno ni vjersko obilježje, uvijek sam odbijao da mi taj šamar uprte na leđa", rekao je.

Ističe da je, da bi se odupro pritiscima komercijalizma i konzumerizma, dovoljno slušati sebe, imati svoja uvjerenja i znati šta ti je kul.

"Mikserovci, nastavite miksati jer da bi dobio dobar okus moraš pomiješati razne stvari. Miješajte!", poručio je Rambo koji trenutno piše tekstove kojih, kaže, ima za trostruki album.

Klix