fbpx

Nick Cave & The Bad Seeds singlom “Wild God” najavili novi album

Nick Cave & The Bad Seeds singlom “Wild God” najavili novi album

Novi album Nicka Cavea i Bad Seedsa ‘Wild God’ biće objavljen 30. avgusta. Naslovna pjesma sad je dostupna na raznim platformama.

“Nadam se da će album imati učinak na slušaoce kao što je imao na mene. Pukne iz zvučnika i potopi vas. Komplikovana je to ploča, ali je i duboko i radosno zarazna. Nikada nemamo plan kad snimamo. Ploče zapravo odražavaju emocionalno stanje pisaca i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, čini se da smo sretni,” poručuje Cave.

Kroz deset pjesama, bend pleše između konvencije i eksperimentiranja, skrećući u smjerove koji pojačavaju bogatstvo slika i emocija u Caveovim pričama koje uzburkavaju dušu. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i poletom. Postoje trenuci koji se nježno dotiču prošlosti Bad Seedsa, ali oni su prolazni i služe samo za prožimanje nemilosrdnog i nemirnog kretanja benda prema naprijed.

Uz naslovnu pjesmu “Wild God”, album sadrži i pjesme “Song of the Lake”, “Frogs”, “Joy”, “Final Rescue Attempt”, “Conversion”, “Cinnamon Horses”, “Long Dark Night”, “O Wow O Wow (How Wonderful She Is)” i “As the Waters Cover the Sea”.

Album “Wild God” biće objavljen preko striminga, na CD-u i na standardnom vinilu, a specijalne ograničene edicije tog izdanja moguće je naručiti unaprijed već sada.