fbpx

Napuštena crkva u Španjolskoj je pretvorena u najljepši skate park na svijetu!

30-ih godina Španjolsku pogađa građanski rat, te je područje zajedno s crkvom napušteno, a tako je ostalo sve do prije par godina, kada ju kupuje grupa po imenu Church Brigade.

skate 4

Davne je 2000. godine one-hit wonder sastav OPM izbacio jednu od vjerojatno najglupljih stvari stoljeća,

 , kojom opjevavaju hipotetsku situaciju u kojoj će poslije smrti završiti u skejterskom raju, gdje svi puše vutru i vozikaju se na svojim kotačastim daskama. Uistinu, i dan-danas jedno od grozomornijih glazbenih iskustava koje je, na svu sreću, palo u zaborav, a iz dubina opskurnosti ga vraćamo jer je najbliže onome što su poduzetni i originalni momci i djevojke iz španjolskog grada Llanere napravili u odavno napuštenoj crkvi Svete Barbare: vjerojatno najljepši skate park na svijetu!

Gradnje crkve je počela 1912. godine po nacrtima austrijskog arhitekta Manuela del Busta, a platila ju je skupina lokalnih poslovnjaka. No 30-ih godina Španjolsku pogađa građanski rat, te je područje zajedno s crkvom napušteno, a tako je ostalo sve do prije par godina, kada ju kupuje grupa po imenu Church Brigade. Nakon višednevnog razmišljanja o namjeni prostora, odlučili su ga pretvoriti u ogromni skate park, a 2012. godine su napokon uspjeli dovršiti svoj projekt. Uvelike im je pomoglo preko 24 tisuće eura zarađenih na jednom crowdfunding servisu, a s nešto je love uskočio i Red Bull.

Za čudesno uređenje interijera je odgovoran Okuda San Miguel, koji je cijelom paletom boja iscrtao razne likove na svakom slobodnom centimetru unutrašnjosti crkve. Kada danja svjetlost počne tuči kroz prozore i osvjetljavati unutrašnjost, dobiva se uistinu fantastičan prizor u kojem je užitak biti i baviti se ičim kreativnim, bilo umjetnošću ili sportom, a Kaos Temple, kako je ova “nova” crkva prozvana, sigurno daje skejterima barem jedan mali plusić kod velikog bradonje na nebu!

skate 1

skate 2

skate 3

skate 7

skate 8

Niko Sučić / idesh.net