fbpx

Kraj ‘MythBustersa’: Kultna emisija prestaje sa snimanjem nakon 248 nastavaka i 900 eksplozija

Izgleda kako su svi važni mitovi naše planete riješeni, jer MythBusters prestaju sa snimanjem te tako poetično i sami postaju mit i legenda.

myth 1

Sretnici koji su već tada imali Discovery Channel ili dovoljno brzi internet da skidaju sve što požele, mogli su davne 2003. godine svjedočiti rađanju pravog kulta, pop-kulturne ikone i serije čija je tematika razbijanja popularnih mitova uzrokovalo njezino vlastito pretvaranje u mit, Mythbustersa. Fantastično upečatljivi dvojac voditelja Adam Savage – Jamie Hyneman su iz tjedna u tjedan kroz 45-minutne epizode pokušavali riješiti neke od najvećih misterija naše svakodnevice (ali i povijesti), a pravi su proboj u mainstream doživjeli kada se pročulo kako “postoje tamo neka dvojica likova koji imaju emisiju u kojoj eksplozivom razvaljuju sve što im se nađe pod rukom“. Da, ljudi jako vole eksplozije...

Mythbusters – eksplozije:

Ipak, Discovery je jučer razočarao fanove serije ovom službenom objavom:

“Nakon 248 nastavaka, 2 950 pokusa, 1 050 mitova i 900 eksplozija, voditelji Adam Savage i Jamie Hyneman će se ove zime oprostiti od serije.”

Rekli bismo kako je ovo neočekivano, ali s obzirom da je serijal nedavno napustio i M7 Build Team (Kari Byron, Tory Belleci i Grant Imahara) te je gledanost već godinama u velikom padu. Izgleda kako i voditeljima to paše, jer je Savage izjavio sljedeće:

“Ono što me uistinu veseli je da većina kabelskih emisija poput naše jednostavno završi. Prestanu biti svježe, završiš sezonu i onda čuješ kako nećeš dočekati iduću. Uistinu sam mislio kako će tako završiti Mythbustersi. Proteklu smo godinu snimali posljednju sezonu i sada se možemo oprostiti. Možemo odati počast ovoj stvari koja nam je promijenila život.”

myth2

Voditeljskom dvojcu neće previše teško pasti prestanak druženja (osim u financijskom smislu) jer je dobro poznato kako se u privatnom životu nisu slagali. Uopće. Hyneman je tako jednom prilikom izjavio kako se on i Savage toleriraju, ali kako je prilično siguran da se njihov odnos nakon prestanka snimanja serije neće nastaviti. Eh, to su ti profesionalci. I bome, nedostajati će nam njihove ludosti i blesavi eksperimenti, a ponajviše baraža eksplozija kojom su nas uveseljavali. Michael Bay, kada snimaš idući blockbuster, trebati će nam fiksa!

Niko Sučić, idesh.net