fbpx

Osmica u krugu

Osmica u krugu

Foto: Impuls

Za razliku od stanovnika beogradskog „kruga dvojke“ koji su i dalje slobodni, mada bi ih zvaničnici sa obe strane Drine najradije zatvorili (kad se sami nisu do sada iselili), Osmica i drug mu Debevec će naredni period šetati isključivo u krugu. Da ih je više, bilo bi nade. Ovako, iza nas je još jedna godina u kojoj su nas branili za sve naše pare. I toj odbrani kraja nema. Kad iscrpe spoljašnje, braniće nas od unutrašnjih neprijatelja, pa od plavookih, dugokosih, one sa sela okrenuće protiv ovih iz grada. Spisak je neiscrpan kao i njihova želja da vladaju.

 Piše: Milanka Kovačević

Nova godina samo što nije i čovek bi pomislio da ćemo se deset dana pred najluđu noć baviti receptima i putovanjima. Ali, avaj. Tamo gde dan ume da bude izluđujući i pun čudesa, ne čudi što i u finišu godine pričamo kako vrebamo prvu priliku da se otcepimo. Baja ima spisak onih koji će odmah da nas priznaju. „Čuvam ga u podrumu, pored bureta sa rakijom“, otkrio je.

Od događaja iz prošle nedelje izdvajamo potvrdu da je malo šta ovde normalno. Jer, ko bi pri čistoj svesti imao pare na računu, a dizao kredit?

Imajući na umu da oni što odlučuju ne bi u svojoj kući napravili takav samoubilački potez, osnovano je pitanje: Ko namerno pljačka ovu zemlju?

Odgovor je: Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje.

Jer, oni se prošle nedelje nisu dogovorili da novac od PDV-a namenjen za izgradnju puteva upotrebe, pa će i dalje biti na računu, inflaciji na poslužavniku.

Čini se da se zbog toga najedio samo ministar Srđan Amidžić koga (za sada, jer uvek treba biti na oprezu- sutra već može da pogreši) smatramo jedinom svetlom tačkom u Veću ministara. Pravo čudo je kako se u SNSD-u našao među Tegeltijama, Vulićkama i ostalim Mazalicama. Stiče se utisak da je čovek korektan, profesionalan i stručan. Govori jasno i, čini se, iskreno. Potpuni raritet.

Zaključujemo da smo bogata zemlja pa sebi dozvoljavamo luksuz da nam pare propadaju u banci, a da se zadužujemo. A kakva zemlja, takav i predsednik. Truli bogataš. Kažu da ne zna šta sve ima. Doduše, malo mu fali manira, tu rupu ne krije, pa smo je videli i u nedelji iza nas kada se opet pojavio pred sudom.

Mene neko namerno truje. Dovodi me ovde u Sarajevo, najzagađeniji grad na svetu, iz RS koja je najnezagađenija, ako izuzmemo tamo gde je zagađena, ogoljena i u ništena. Ali, ja tamo ne živim“, rekao je baja glumeći iznerviranost što nije mogao avionom do Sarajeva.

„Kao da imam vremena da trošim na putovanje autom. Čeka me Baja, snima reklamu za restoran u Banjaluci, pa je rekao da će svratiti na čašicu intelektualnog razgovora. Veliki umovi slično razmišljaju, to je opštepoznato“, rekao je veliki baja smeštajući traktorsku figuru u limuzinu.

Sa smeštanjem nisu imali sreće predsednik Suda BiH i nekadašnji direktor Obaveštajne službe kodnog imena Osmica. Taman što su seli u restoran i naručili belmuž i teleću glavu u škembetu, kad banu policija. „Što ste prisluškivali, prisluškivali ste. Sad ćete malo u ćorku“, rečekli su im i zamandalili rešetke. Posle je zadržana i advokatica, saznali smo da je htela da prokrijumčari telefon.

Elem, kad pravda udari, maske padaju, a nekadašnji moćnik se pretvori u miša. U RS su pravdu sputali, nema šanse da udari. A sad će zakonom da se proglase i nedodirljivim, pa bi, čak i da može, onako slepa uzalud zamahivala.

Naše godine ne jedu skakavci nego štakori. Što je manje stanovnika, sve su agresivniji. Godinu privodimo kraju siromašni i u nekim srednjim godinama.

Nema opštine u kojoj je stanovništvo u proseku mlađe od 41 godine, na nivou republike 44. U domaćinstvu manje od tri člana. Logično. Najmanje jedan je morao u inostranstvo kako bi izdržavao ostatak porodice da se baja i ekipa pohvale dobrim standardom.

„Sve sam im obezbedio, na slavama pune trpeze, a oni me ogovaraju. Ali, ako. I dalje ću da izgaram za njih. Može baja sve da podnese“, vajkao se Sanji njen bog.

„Gospode bože. Oni tako vraćaju, a ti ih i dalje vodiš. I braniš se od suda i Šmita koji hoće da nametne izborni zakon, kao da mi ne umemo da brojimo. A ja sam se baš istakla u Doboju, sećaš se? Imala sam tamo 110% glasova. Ako sam mogla u Doboju, mogu i u republici“, preporučila se Sanja.

Stanovnicima Sarajeva su preporučili da ne izlaze napolje ako im je život mio jer je vazduh opasan po zdravlje.

Ostalima preporuka da ne gledaju vesti, ako su namerni da sačuvaju glavu, odnosno zdrav razum. Brinite o sebi, a na sistem ne računajte.

Njega su odavno zaposeli.

Sa tom spoznajom kraju privodimo još jednu godinu.

Direkt