fbpx

Trebinje: Zgrade, šetalište ili ništa?

Trebinje: Zgrade, šetalište ili ništa?

Zemljište u Trebinju koje su Vode Srpske prodale biznismenu iz Modriče (Foto: Direkt)

Biznismen Konstantin Lazarević iz Modriče kupio je od „Voda Srpske“, za oko 1,4 miliona maraka, više parcela uz rijeku Trebišnjicu, na lokaciji kod mosta braniocima Trebinja. Ova prodaja uzbudila je gradsku vlast, ali i građane ovog hercegovačkog mjesta.

Novi vlasnik zemljišta uvjerava da ništa neće graditi što nije u skladu sa propisima Grada Trebinja. Iz Grada napominju da je taj dio, prema regulacionom planu, namijenjen za šetalište, te da nikakve zgrade ne dolaze u obzir.

Novi vlasnik priznaje da bi rado napravio zgrade, ako za to postoji mogućnost, ali ukoliko mu to ne odobre, neće praviti probleme.

„Nisam uzeo da gradim nešto što ne bi priličilo toj parceli, tako da nema potrebe sigurno da nešto brinete. Gradiće se nešto, ako se bude gradilo, možda i neće. Ako bi moglo, ja bih gradio, ako se ne može graditi, onda neću graditi“, kaže Lazarević za „Direkt“.

Kako je došao na ideju da kupi baš ovu zemlju, pitali smo ga, a on odgovorio da inače voli da kupuje parcele na različitim lokacijama.

„Grad Trebinje mi je uvijek bio privlačan grad, blizu mora, dobre investicije su u Trebinju. Jednostavno sam to pročitao. Inače, ja kupujem svugdje, ne samo gore, inače živim i u Srbiji, pa tako kad nešto ispadne, ja investiram“, rekao je Lazarević.

Sa nadležnima u Gradu, navodi, nije razgovarao, a nije ni dobio suglasnost da na tom dijelu pravi zgrade.

Sada kad ne može da ispuni prvobitnu namjeru, pitali smo ga hoće li prodati tu zemlju i po kojoj cijeni.

O tome, kaže, još nije razmišljao, ali očekuje kompromis koji bi „zadovoljio i njega i Grad.

„Neću ništa uraditi bahato, nisam taj tip čovjeka, ja sam čovjek porodičan, imam svoju djecu, svoj ozbiljan biznis, tako da nisam iz priče politike i bilo čega, ja sam iz priče biznisa“, zaključio je Lazarević za naš portal.

Kako na sve gledaju u trebinjskoj Gradskoj upravi nismo uspjeli da saznamo, jer se gradonačelnik Mirko Ćurić nije oglašavao na naše pozive.

Ranije je za lokalnu Herceg televiziju rekao da nikakva gradnja stambenih objekata ne dolazi u obzir te da Grad neće odustati od svog regulacionog plana, po kome je taj dio namjenjen za šetalište.

Javni poziv za prodaju više parcela uz rijeku Trebišnjicu "Vode Srpske" raspisale su 2. novembra prošle godine.

prodaja zemljista trebisnjica

Javni poziv za prodaju parcela

Iz Voda Srpske su „Direktu“ odgovorili da je sve urađeno transparentno i u skladu sa zakonom te da su se na javni poziv javila tri ponuđača.

Ugovor o prodaji nisu željeli da nam dostave, već su nas pozvali da ga pogledamo u njihovim prostorijama u Bijeljini.

Direkt