fbpx

Solarna el Trebinje Direkt

Foto: Direkt portal

Ištvan Halaš, generalni direktor kompanije, nedavno je rekao da je kompanija s Elektroprivredom Republike Srpske potpisala sporazum o tajnosti što se tiče određenih detalja ugovora.

Mađarska kompanija “Lugos Renewables” preuzeće vlasništvo nad Solarnom elektranom Trebinje 1, nakon što je Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo ovu akviziciju, izvještava BiznisInfo.ba.

Prijava koncentracije podnesena je još početkom prošle godine od strane privrednih subjekata Mješoviti Holding Elektroprivreda Republike Srpske, Matično preduzeće a.d. Trebinje, i Lugos Renewables Karlatolt Felelossegu Tarsasag Republika Mađarska.

Prijavom mađarska kompanija stiče većinski udio u osnovnom kapitalu privrednog subjekta Solarna fotonaponska elektrana Trebinje 1.

Konkurencijsko vijeće je krajem prošle godine odobrilo ovu akviziciju, a odluka je obavljena danas u Službenom glasniku BiH.

Kako smo već pisali, ova solarna elektrana koja bi trebalo da se gradi u okolini Trebinja vrijedna je više od 50 miliona evra i biće najveća u BiH.

U Rješenju Konkurencijskog vijeća se navodi da će Mađari imati zajedničko vlasništvo nad ovom elektranom sa EP RS, ali se ne navode procenti.

Ištvan Halaš, generalni direktor kompanije, nedavno je rekao da je kompanija s Elektroprivredom Republike Srpske potpisala sporazum o tajnosti što se tiče određenih detalja ugovora.

No, mediji su ranije pisali da će Mađari biti vlasnici 70 posto udjela u preduzeću “Solarna elektrana Trebinje 1”, kao i koncesije, koja je prvobitno dodijeljena “Elektroprivredi RS”.

Biznisinfo

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2